Picnic in Lotherton Hall Estate (Deer and Bird Park), Leeds

I was in Manchester, arrived from Malaysia recently. Rent a car from Europcar and drove to Leeds with my dear wife, Fae @ Afee. We went to the Peak District National Park between Manchester and Leeds first on the way to Abang Tahir’s new house.  The view in Peak District was awesome but the photos will be published later (kalau ada masa la).

Second day in Leeds, Malaysian community overthere organized a picnic in Lotherton Hall Estate, which is about 1/2 an hour from Leeds. FYI, Abang Tahir, my brother in law is in Leeds University to further his study as a PhD student in law. We took the chance to go to the picnic as Abg Dan (a very nice person that is very helpful – Abang Tahir’s friend) invited us. We headed to the place after a trip to the carboot sale near Leeds’s airport. Enjoice the photos that was taken during this trip.

inilah dia tempatnya

Inilah dia tempatnya

abg tahir n afee

Abg Tahir and Afee

Abg Tahir, Asiah and me

Abg Tahir, Asiah and me

Afee dan bunga

Afee dan bunga

Aishah in action

Aishah in action

Asiah (adiknya Aishah) nak panjat pokok

Asiah (adiknya Aishah) nak panjat pokok

Kanak-kanak Riang

Kanak-kanak Riang

Lagi kanak-kanak riang

Lagi kanak-kanak riang

Dua beradik dah kali ke berapa naik dan turun gelongsor kat 'playground'.

Dua beradik dah kali ke berapa naik dan turun gelongsor kat 'playground'.

Asiah dan Fae kat atas padang rumput hijau

Asiah dan Fae kat atas padang rumput hijau

Seronok betul budak ni main...

Seronok betul budak ni main...

Golongan dewasa yang mencemburui kanak-kanak riang (ambo masih belia)

Golongan dewasa yang mencemburui kanak-kanak riang (ambo masih belia)

Kat dalam taman burung...

Kat dalam taman burung...

Bergambar kenangan selpeas dihalau pak cik guard taman burung....

Bergambar kenangan selepas dihalau pak cik guard taman burung....

Bunga dan Afee lagi

Bunga dan Afee lagi

Emak-emak, Aishah dan Fae

Emak-emak, Aishah dan Fae

Fae dan Syahin (anak Bro Zul)

Fae dan Syahin (anak Bro Zul)

Aishah menunjukkan bakat terpendam

Aishah menunjukkan bakat terpendam

Asiah masih lagi dengan permainan ini

Asiah masih lagi dengan permainan ini

Kesian baby - kena penyakit kulit 'Mat Salleh'

Kesian baby - kena penyakit kulit 'Mat Salleh'

Kucing tersesat di taman burung

Kucing tersesat di taman burung

Makan-makan ni masa mula-mula sampai lagi

Makan-makan ni masa mula-mula sampai lagi

Pasangan yang romantik ni kan?

Pasangan yang romantik ni kan?

Syahin tengah tengok burung yang kehairanan...

Syahin tengah tengok burung yang kehairanan...

Asiah dengan caretakernya yang tak 'berkakilebar'.

Asiah dengan caretakernya yang tak 'berkakilebar'.

Bestnya duduk atas bahu 'uncle ayah'

Bestnya duduk atas bahu 'uncle ayah'

Afee menutup cerita dengan bangganya.... happy ending ;)

Afee menutup cerita dengan bangganya.... happy ending😉

All rite Mike. See you in the next visit. Spring in Europe is quite interesting – enjoyable especially with fresh air and nice scenary.

4 Responses so far »

  1. 1

    afee said,

    sob…sob.. sob..

    i’m starting to miss u dear..!!!

  2. 2

    kakikiri said,

    miss u too….ehem ehem……

  3. 3

    JaseMario said,

    Halim… Balik Mesia x cakap abg yer…:)


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: