Archive for Uncategorized

Eid Mubarak

quite some time this blog in hibernate mode 🙂  anyway, Eid Mubarak from me and my family

   
 

Leave a comment »

Lawak Hari Ini – Educated One

Leave a comment »

Sajak Pak Samad

Unggun Bersih
A Samad Said

Semakin lara kita didera bara –
kita laungkan juga pesan merdeka:
Demokrasi sebenderang mentari
sehasrat hajat semurni harga diri.

Lama resah kita – demokrasi luka;
lama duka kita – demokrasi lara.
Demokrasi yang angkuh, kita cemuhi;
suara bebas yang utuh, kita idami!

Dua abad lalu Sam Adams berseru:
(di Boston dijirus teh ke laut biru):
Tak diperlu gempita sorak yang gebu,
diperlu hanya unggun api yang syahdu.

Kini menyalalah unggun sakti itu;
kini merebaklah nyala unggun itu.

24—25, 6.11.

A. SAMAD SAID

Leave a comment »

Fotopages Replacement (temporary)

U Know What I Did Last Puaser????
Dah lama tak update fotopages….. just to share few photos when I was in Manchester…hantar Afee pi masuk sekolah balik… 😉

Afee tengah tunggu bas nak pergi sekolah
Afee tengah tunggu bas nak pergi sekolah


Ni bas afee selalu naik…


Afee kat tgh bandar ‘Rooney’


Hehehehe…..jgn pepandai bawak anjing jer kat taman ni….


Ni laa…part of the building Uni Of Manchester


Petang2 Afee selalu kuliah kat sini….dgn org2 medic…


Haaa…. Bas # 111…..ni la tmpt afee selalu tunggu bas


Alaaaa….malu2 plak dier…hehehe


Haaa..ni plak afee dgn kawan afee masa orientation hr tu….kesian kawan afee dok sorang2 kat hostel dia…


Dapat jugak makan nasi bukhari kat bazar ramadhan org Malaysia


Tgh pilih2 nak beli apa….


Berkumpul nak balik ke rumah…..


Tunggu bas…..sempat lagi posing….


Lawatan sambil belajar ke MU stadium even I tak minat sgt pun MU….tapi dah datang…datang jerlah…. ader match hr ni nih…tapi lecehla nak masuk dalam….


Stadium MU tmpt Ronaldo ngan Rooney main bola…


Ehem ehem…


Lagi sekali…


Jalan masuk ke ‘Old Trafford’


Ok…balik dulu Sir


Posing dulu….tanda dah mai sini….


Erm…. dah nak balik dah besoknya….kesian Afee….sabarla ya Afee….

Ok Bro and Sisters….. jumpa lagi lain masa…..

Leave a comment »